Sunday, 22 September 2013

Cinch Shaklee

Cinch Shaklee adalah campuran Proprietari Protein dengan Leusina
•    Bebas Laktos
•    Rendah glisemik
•    Soya Bukan-GMO 

Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan. 
•    Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa
      anda menurunkan berat badan
•    Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang 
      dan puas
•    Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan

Cich Shaklee ni terdapat 3perisa iaitu Cafe Latte, Vanilla dan Chocolate



Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO
Jika anda berminat atau ingin mendapatkan konsultasi PERCUMA, boleh hubungi saya sebagai pengedar sah Shaklee untuk mendapatkan harga berbaloi2...=)


Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496

Saturday, 21 September 2013

NutriFeron

Adakah anak anda selalu dijangkiti sesema atau batu? Atau kerap demam... Jika ya, jom tingkatkan sistem imuniti badan anak anda dengan nutriferon.

Sistem imun adalah seperti tentera badan kita, yang melawan jangkitan dan penyakit-penyakit yang mengancam kesihatan dan kecergasan badan. Tanpa pertahanan ini, virus, bakteria, parasit, toksin, dan lain-lain patogen berbahaya akan menyerang badan kita, menjadikan badan kita lemah dan sakit.


NutriFeron ni tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee.  Sebagai suatu suplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.





Siapa yang memerlukan NutriFeron ini?


  • Individu yang ingin kukuhkan sistem imun.
  • Ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.
  • Individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.
  • Individu yang menghadapi masalah sistem imun.
  • Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.


Bagaimana Nutriferon bertindak?
NutriFeron MENINGKATKAN INTERFERON semulajadi badan dan sekaligus menguatkan sistem  badan. Anda kini dah tak perlu ubat2 yang banyak lagi!


Cara pengambilan :
  • Satu minggu sekali sahaja untuk mereka yang sihat, ATAU,
  • Satu paket sehari (atau, jika perlu),di minum bersama air. 
  • ****Sila minum secepat mungkin selepas dibuka kerana ianya mudah menyerap kelembapan.



Jika anda berminat atau ingin mendapatkan konsultasi PERCUMA, boleh hubungi saya sebagai pengedar sah Shaklee untuk mendapatkan harga berbaloi2...=)



Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496

Wednesday, 18 September 2013

MealShake

Mealshake adalah hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium 

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. 


Kebaikan Meal Shake Shaklee yang 1001 terutama memperbaiki selera makan anak yang picky eater, memperbaiki tahap kesihatan anak yang kerap demam, batuk, asthma dan kurang berat badan sememangnya diakui oleh ramai ibu bapa yang telah mencuba meal shaklee yang terbukti terbaik, berkesan dan semestinya selamat untuk kesihatan dalaman anak-anak.


Meal Shake Shaklee merupakan supplement multivitamin yang menjimatkan kerana harga meal shake shaklee hanya RM114 satu tin yang seberat 544gm.


Antara Kebaikan Meal Shake Shaklee

  • Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal
  • Menambah selera makan anak
  • Anak tak mudah kerap jatuh sakit
  • Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa
  • Mengatasi masalah sembelit kanak-
  • Sebagai cara untuk menambah berat badan anak
  • Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat
  • Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french  vanilla dan teksturnya seperti susu tepung 
  • Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti
  • Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama
  • Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein

Jom kita baca pengalaman mereka...












Jika anda berminat atau ingin mendapatkan konsultasi PERCUMA, boleh hubungi saya sebagai pengedar sah Shaklee untuk mendapatkan harga berbaloi2...=)


Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496

Detox Complex

Detox dengan kata lain ialah ‘membersihkan dan menyucikan badan dari dalam’. Ia penting untuk penyerapan nutrien/vitamin. Sekiranya organ yang terlibat dalam penyerapan vitamin seperti usus mengalami masalah, kemungkinan besar vitamin tidak boleh diserap dengan sempurna.

Tahukah anda Pengambilan air kosong yang banyak membantu kelancaran proses detox..

Anda tahu bagaimana mengira keperluan air harian anda?

Mudah sahaja caranya iaitu, SETIAP 25KG BERAT ANDA MEMERLUKAN 1 LITER AIR.. 
Cuba kira berapa berat anda dan air yang anda perlukan setiap hari,..Cukup tak???

Selain minum air yang mencukupi, Detox Complex keluaran Shaklee  boleh membantu anda untuk detox tubuh anda.

Pernah anda mengalami masalah di bawah??

  • Sakit kepala yang kerap
  • PMS
  • Sakit sendi
  • Keletihan
  • Kulit melepuh
  • Pencernaan bermasalah
  • Halitosis (nafas berbau)
  • Jangkitan yang berulang-ulang
  • Kekurangan daya imun tubuh


Sekiranya ya, mungkin pelukan DETOX!





Detrox Complex mengandungi 90caples

Shaklee menawarkan produk detox ini untuk membantu membersihkan badan anda daripada bahan kimia toksik, menjaga kesihatan hati, membersihkan kolon, membina mikroflora usus anda dan banyak lagi.


Jika anda berminat dengan Detox Complex ini atau ingin mendapatkan konsultasi PERCUMA, boleh hubungi saya sebagai pengedar sah Shaklee untuk mendapatkan harga berbaloi2...=)


Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496


Vivix Shaklee


Vivix Shaklee mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. 





Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA. 


10 KEBAIKAN VIVIX

1) Menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan2) Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung4) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf6) Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk7) Membantu dlm proses penurunan berat badan8) Menyokong kesihatan mata9) Meningkatkan kesihatan imum badan10) Menggalakan kesihatan keseluruhan



Siapa yang perlukan Vivix? 
  • Semua orang dewasa yang mahu tampak awet muda dan sihat optimum
(PERHATIAN: ibu mengandung tidak disarankan mengambil Vivix)


Bagaimana Vivix bertindak?
  • Kerosakan DNA
Setiap hari sel tubuh badan diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Kesan serangan merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu 'typo' (kesilapan dari yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel. Campuran Vivix Shaklee akan melindungi dan memperbaiki sellular DNA di dalam badan.
  • Pengawalan Genetik
Pengawalan genetik di dalam badan beri kesan ke atas deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap selular. Dalam satu ujian klinikal yang terbaru, hasilnya membuktikan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menyokong melambatkan penuaan tahap selular. Jadi seseorang akan tampak lebih muda dari umur sebenar.
  • Pengeluaran tenaga yang kian menurun oleh sel-sel.
Mitochondria (penjana tenaga) dalam tubuh manusia menghasilkan tenaga yang diperlukan. Bila umur semakin meningkat kecekapan mitochondria juga menurun. Ini juga beri kesan kepada fungsi sel yang turut menurun. Vivix Shaklee menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitichondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel. Menjadikan seseorang lebih cergas dan bertenaga.
  • Penimbunan Protein AGE
Lebihan protein AGE (advanced glycation end products) akan beri kerosakan tahap selular yang akan melemahkan kekuatan sel dan hayat umur seseorang. Ramuan Vivix ada 10 kali ganda lebih kuat dari resveretrol ( kandungan unik dalam buah anggur "muscadine") untuk melambatkan pembentukan protein AGE. Kesannya muka tampak 'fresh' dan muda.

Macam tak percaya kehebatan Vivix Shaklee?Jom baca testimonial di bawah










Jika anda berminat dengan Vivix ini atau ingin mendapatkan konsultasi PERCUMA, boleh hubungi saya sebagai pengedar sah Shaklee untuk mendapatkan harga berbaloi2...=)

Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496

Monday, 16 September 2013

Lecithin

Lecithin merupakan antara hot stuff produk Shaklee. Ramai yang mengambil lecithin untuk mengawal berat badan. Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Soya merupakan sumber lecithin paling kaya, paling best dan bebas kolestrol. 


Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran.



Lecithin ini mengandungi 180 capsules
Cara makan: 3biji selepas makan tengah hari, 3biji selepas makan malam.
***Minum air kosong sekurang-kurangnya 3liter air




Lecitin Shakleeni ada banyak sangat kelebihannya..Antara kelebihannya adalah:

  1. Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras … 
  2. Kenapa org yang nak kurus suke lecitin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
  3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.,
  4. Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
  5. Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitin
  6. Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida
  7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…
  8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
  9. Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema
  10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  11. Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  13. Lecithin memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan

Siapakah yang memerlukan Lecithin????

Jadi, para ibu menyusu tidak perlu risau untuk mengambil lecithin ini..=)


Jom kita lihat perkongsian mereka yang pernah ambil lecithin:












Bestkan Lecithin ni..Ramai yang dah cuba dan berjaya..Anda bila lagi???

Jika anda berminat dengan LECITHIN ni atau ingin mendapatkan konsultasi PERCUMA, boleh hubungi saya sebagai pengedar sah Shaklee. Bagi yang ingin menjadi ahli juga adalah sangat digalakkan untuk mendapatkan harga yang berbaloi2..



Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496


Saturday, 14 September 2013

Collagen Shaklee


Collagen Shaklee merupakan collagen yang hebat kerana mengandungi 4,000mg proprietari RSS(Red Snapper Scale) Collagen kerana ianya berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan, kira-kira 1000 dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badandan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.


Tujuh bahan utama Collagen Shaklee.
- Ekstrak biji benih Camellia japonica
-Ekstrak pfaffia
-Kalogen ikan
-ekstrak kerangkerangan
-Lactobacillus acidophilus
-Vitamin C
- Vitamin B

Shaklee Collagen Powder juga mudah larut dengan minuman dan memudahkan anda untuk membawanya kemana-mana dan pada bila-bila masa kerana dipek didalam satu uncang.


Dipek dalam satu2 uncang

Collagen Powder terbukti berkesan untuk:
-Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
-Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit muka
-Mengurangkan kekasaran dan kekeringan kulit
-Meningkatkn keanjalan kulit
-Meningkatkan ketebalan rambut
- Meningkatkan keserian, tona dan warna kulit
-Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus

Terdapat beberapa testimonial yang dapat dikongsikan bersama supaya kita sama-sama mendapat faedah dari Collagen Powder Shaklee ini..








Banyak faedah yang bakal anda perolehi dengan collagen powder ni...Jangan sangsi dan ragu..Terbukti berkesan!

Jika berminat, boleh hubungi saya sebagai wakil sah shaklee dan dapat konsultansi secara PERCUMA!

Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496


Friday, 13 September 2013

CarotoMax Shaklee

Carotomax Shaklee ini diwujudkan khas untuk mengatasi masalah mata..
CarotoMax merupakan gabungan anatara alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutien,likopena dan zeanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap.

Carotomax membekalkan vitamin A yang diperlukan oleh badan kita, yang sepatutnya diperolehi melalui pengambilan sayuran dan buah-buahan.



Carotomax juga menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan laga dunaliellasalina untuk:

  • Membantu memulihkan penglihatan dan pertumbhan tisu.
  • Membantu dan memelihara kesihatan kulit dan menghilangkan selaput mata.
  • Mencegah kanser
  • Memelihara kesihatan yang baik.



Tahukah anda, karotenoid dalam Carotomax menyamai dengan:

-Beta karotena sama dengan 102 porsi pisang
-Lutein dan zeaxantin sama dengan 285 porsi pink grapefruit
-Lycopena sama dengan 714 porsi aprikot
-Alpha karoten sama dengan 89porsi rasberi

Mengapa beta karoten penting dalam tubuh badan kita?
Ini kerana beta-karoten dapat membantu:
1. Memulihkan selaput mambran seluruh badan
2. Mencegah tumor
3. Menyokong fungsi pertumbuhan dan pembiakan
4. Memulihkan sel-sel badan

Vitamin A @Carotomax ini juga secara umumnya boleh membantu mengurangkan rabun,
membantu pembentukan sel darah putih dan sel darah merah,meningkan sistem imunisasi  badan dan pembentukan sel mukus.

Disini saya share testimonial-testimonial mereka yang mengamalkan carotomax..




Bestkan Caromomax ni...Boleh beli untuk diri sendi atau makayah yang mengalami masalah selaput dan rabun..
***Tidak boleh diambil oleh ibu mengandung terutamanya pada trimester pertama kerana pengambilan vitamin  A berlebihan boleh menyebabkan kecacatan pada bayi.

Jika berminat, boleh hubungi saya sebagai wakil sah shaklee dan dapat konsultansi secara PERCUMA!

Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496





Thursday, 12 September 2013

Ostematrix Shaklee

Pernah anda dengar osteoporosis atau tulang reput?Mcm mana tulang reput boleh terjadi?sudah tentunya kerana kekurangan kalsium kn..So, Ostematrix  shaklee ni membantu membekalkan kalsium dalam badan bagi mengelakkan tulang kita menjadi reput.Beberapa fakta menarik yang ingin saya kongsikan bersama tentang Ostematrix Shaklee ni..

Antara fungsi utama Ostematrix adalah untuk:
1) Mengekalkan tekanan darah yang normal
2)Membantu mengurangkan sindrom PMS seperti kekejangan, moody atau kembung perut.
3) Menjadikan tulang lebih sihat dan kuat
4) Menjadikan diri kita lebih cergas dan bertenaga.
5)Melawaskan sistem perkumuhan.

Ini adalah contoh ostematrix:

Ostematrix mengandungi 120caplets
Seelok2nya diambil 4biji sebelum tidur

Isi Kandungan Ostemtrix:

1)Kalsium
Setiap caplets ostematrix mengandungi 250mg kalsium.  Individu digalakkan untuk mengambil 1000mg kalsium setiap hari. Oleh sebab itu kita digalakkan untuk mengambil 4biji sehari..=)

2)Vitamin D
Kalsium memerlukan vitamin D untuk membantu penyerapan kalsium dengan baik. Tanpa vitamin D, badan tidak akan mendapat "hormone calcitriol" (dikenali vitamin D aktif). Apabila badan kita tidak cukup hormon ini, badan akan mengambil kalsium dari rangka yang sedia ada..Sebab inilah yang menyebabkan tulang kita berasa lemah.

Individu yang memerlukan ostematrix:

-Indivividu yang sering KELETIHAN dan tidak bermaya.
-Ibu mengandung-bagi mengelakkan kekejangan dan sakit tulang belakang.
-Ibu yang menyusuka anak- bagi membantu pengeluaran susu yang lebih baik.
- Wanita dan lelaki dewasa-bagi mengelakkan pereputan tulang
-Individu yang mengalami OBESITI- bagi memastikan kepadatan tulang bagi menampung berat badan

''JOM SAYANG TULANG"

Jika berminat, boleh hubungi saya sebagai wakil sah shaklee dan dapat konsultansi secara PERCUMA!

Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496






Wednesday, 11 September 2013

Vita Lea

Vita lea adalah multi vitamin yang hebat yang dihasilkan oleh kajian sains oleh Shaklee. Ia mengandungi 28 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh orang dewasa.
Jika diambil setiap hari, Vita Lea mampu:

  • Membantu mengekalkan kesihatan yang baik secara berpanjangan.
  • Membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu kerana mengandungi beta karotena.
  • Membantu untuk membetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh kerana mengandungi biotin dan asid pantotenik.
  • Membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.
  • Mengandungi kalsium, fosforus, dengan vitamin C dan D.
Siapa memerlukan Multivitamin
-Individu yang ingin meningkatkan sistem imun.
- Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan diri untuk jagka masa panjang.
- Individu yang menopos
- Wanita yang baru lepas bersalin

Produk ini mengandungi alfalfa (Medigo sativa). Individu yang menghidap lupus arimatosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.


Harga runcit Vita Lea Shaklee
Sebotol Vita Lea (120 biji)
Semenanjung(RM88.75)
Sabah dan sarawak (RM93.75)

Jika berminat, boleh hubungi saya sebagai wakil sah shaklee dan dapat konsultansi secara PERCUMA!

Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496








Wednesday, 4 September 2013

Zinc Complex

Sebelum kita ketahui kebaikan Zinc dalam kehidupan seharian kita, jom kita kenali apa itu Zinc?

Zinc adalah nutrien yang diperlukan untuk mengkalkan kesihatan kita. Badan kita tidak menghasikan zinc, tetapi kita perlu dapatkannya dari sumber makanan atau makanan tambahan.

Ini adalah Zic shaklee yang mengandungi 120 tablets



Kelebihan Zinc:
1. Meningkatkan sistem imun
2. Bagi penghidap diabetis, zinc membantu dalam pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin.
3. Mengawalselia jumlah testosteron dalam badan yang menyebabkan jerawat.
4. Mengawal jumlah minyak di muka dan mengekalkan kulit sihat.
5. Meningkatkan jumlah sperma (bagi lelaki)
6. Mengelakkan kelesuan kronik
7. Memelihara pertumbuhan dan perkembangan seks.
8. Mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam dan mengatasi masalah elergi.
9. Mengatasi masalah rabun malam.
10.Mengatasi masalah pembengkakan prostat.

Banyakkan kelebihan zinc.. Jika berminat, boleh hubungi saya sebagai wakil sah shaklee dan dapat konsultansi secara PERCUMA!

Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496

Tuesday, 3 September 2013

Join Health Tablet

Ada seorang kawan saya mengadu emak nya selalu sakit-sakit sendi..Yela,orang dah tua..pelincir di bahagia sendi telah berkurang...Saya cadangkan padanya Join Health Tablet..Alhamdulillah, sakit-sakit sendi ibunya semakin berkurang...




Shaklee Advanced Join Health Tablet (AJHT) mengandungi ekstrak Uniqe Boswellia aktif dengan ekstrak jagung  dan nutrien  lain seperti zinc, mangan dan vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi.
Shaklee AJHT ni adalah 100% sayur-sayuran.


Bagaimana AJHT Berkesan??

1. Menyokong Keselesaan Sendi

 2. Memelihara tisu penyambung yang sihat
Kandungan AJHT yang mengandungi Zinc,Tembaga,Mangan dan Vitamin C dapat membantu keselesaan sendi.


3. Meningkatkan kesan Kusyen
Ekstrak jagung membantu mengekalkan tulang rawan

Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496