Saturday, 7 December 2013

VITAMIN TERBAIK UNTUK ASMA, RESDUNG,ALEGI

Runsing jika tersalah makan atau melakukan aktiviti luar anda akan semput?? Rasa susah sangat nak bernafas. Sesak dada bila aktif sikit...Bagi yang resdung pula, hidung sentiasa berair menyebabkan rasa tidak selesa..Jangan risau, Vitamin Shaklee boleh membantu anda dengan syarat  anda perlu makan vitamin secara konsisten, minum air 2-3 liter sehari dan terus berdoa supaya disembuhkan dari sebarang penyakit.

Untuk anda yang menghidap asma, set yang dicadangkan adalah alfalfa, b-complex dan Vitamin-C



Alfalfa Complex: 2biji- 10 biji sehari
Alfalfa Complex merupakan suatu formula Shaklee yang dibangunkan oleh Dr Shaklee pada tahun 1950an.  Alfalfa merupakan tumbuhan yang tumbuh di Carlifonia yang kaya dengan pelbagai zat termasuk fosforus, zat besi, magnesium klorofil serta pelbagai mineral.

Fungsi Alfalfa adalah:
  1. Membantu melancarkan sistem perkumuhan
  2. Mengurangkan sakit sendi, alergi resdung dan eczema.
  3. Mengandungi16 vitamin, 17mineral gentian dan protien
  4. Mengandungi klorofil sejenis agen deadoren dan pencegah toksik
  5. Terkenal dalam merawat 3A: Asma, Arthritis, alergi
B-Complex- 1biji
1. Mencegah kelesuan, kemurungan dan kelesuan.
2. Mengelakkan stress
3. Agen penggalak bendalir dalam hidung supaya hidung dapat berfungsi dengan baik.
4. Membantu kelancaran urat saraf
5. Menukarkan gula kepada tenaga

Vitamin C : 1biji
1. Membantu meningkatkan sistem imuniti dalam badan
2. Menstabilkan bahan kimia dalam badan
3. Membina ketahanan badan dari selsema, batuk yang boleh membawa kepada asma atau jangkitan paru-paru.
4. Membina kolagen dalam badan
5. Membantu penyerapan zat besi

Vitamin- vitamin dapat membantu anda dengan cara membunag toksik dalam badan( dengan pengambilan alfalfa), membantu memperbaiki urat saraf dan membantu sistem pernafasan( pengambilan b-complex), mencegah daripada selsema, batuk, jangkitan paru-paru serta meningkatkan sistem imuniti badan yang menjadi sistem pertahanan badan (pengambilan Vitamin C)


Jika anda bercadang untuk menghentikan segala penderitaan anda dengan segera, maka jangan berlengah lagi untuk mendapatkan set resdung/asma ni ye...Konsultansi akan diberikan secara PERCUMA sepanjang hayat..


Semoga kita bebas dari sebarang penyakit dan seterusnya dapat hidup dengan sihat, ceria dan gembira.


Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496

Friday, 6 December 2013

Vitamin Terbaik Untuk Jerawat

Jerawat memang masalah besar bagi sesetengah orang. Jerawat adalah disebabkan oleh sebum yang dihasilkan oleh kelenjar sebaceous dalam pori-pori yang dikeluarkan secara berlebihan.  Sebum yang berlebihan akan menurup pori-pori dan menyebabkan munculnya bintik hitam ataupun lebih glamour dengan nama blackhead. Apabila bakteria di bawah kulit membiak dan membebaskan enzim yang memecahkan sebum, maka terhasillah jerawat.


Jadi, apakah langakah yang terbaik untuk menghilangkan jerawat ini adalah dengan mengambil vitamin selain mengamalkan pemakanan seimbang dalam diet harian. Berikut adalah vitamin-vitamin terbaik untuk memulihkan kulit berjerawat.




Vitamin B-Complex

Vitamin B adalah sangat bagus untuk mengurangkan stress. Ini kerana stress adalah salah satu punca timbulnya jerawat. Antara sayuran yang mengandungi vitamin B adalah seperti brokoli, asparagus,lobak, sawi dan bayam. Antara buah-buahan yang mengandungi Vitamin B pula adalah seperti pisang, tomato dan tembikai. Makanan lain pula adalah seperti daging,ikan dan telur.
Antara kebaikan b-complex adalah untuk mencegah anemia, mengurangkan keletihan, mengurangkan stress, membina siatem imun dalam badan, meyembuhkan luka dan merawat alergi.

Zinc Complex

Zinc adalah sangat penting dalam membantu memulihkan luka dengan cepat atau luka akibat kesan jerawat serta membantu memulihkan kulit yang rosak. Oleh itu, zinc mampu membantu menghilangkan jerawat anda!

Vita-Lea

Vita -Lea adalah multi vitamin atau multi mineral yang hebat kerana dirumus khas untuk memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh orang dewasa.Vita-Lea juga membantu dalam metabolisma gula dalam badan. Jika terdapat metabolisma ini, kita akan terdedah kepada jerawat.

Vitamin E

Vitamin E adalah antioksidan dan merupakan  asas kepada kulit yang cantik. Vitamin E membantu melawan radikal-radikal bebas yang merosakkan sel-sel kulit. Vitamin E juga membantu mempercepatkan pertumbuhan kulit dan memperbaiki struktur kulit yang telah rosak.

Vitamin C

Terdapat banyak fungsi vitamin C diantaranya adalah untuk meningkatkan imuniti dalam badan, melindungi daripada pembekuan darah,  berperanan mengeluarkan kalogen dan mencegah penuaan, membantu melindungi saraf tunjang dan sebagainya..

Ini adalah antara produk yang disyorkan untuk anda amalkan, namun tidaklah anda wajib untuk mengambil kesemuanya. Ia adalah pilihan anda..Ia mengikut masalah dan budget anda.


Sekiranya anda berminat untuk mengambil set vitamin jerawat yang terbaik ini, anda boleh menghubungi saya selaku pengedar sah Shaklee yang bertauliah di talian 013-2066496. Jadual makanan dan konsultansi yang terbaik dan PERCUMA akan diberikan kepada anda. 




Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496










Thursday, 5 December 2013

Kebaikan Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Berpantang

Set Bersalin Shaklee adalah antara jenama yang kian dikenali oleh ibu-ibu di Malaysia. Dengan lambakan dan pelbagai pilihan set bersalin, bagaimana kita nak buat pilihan yang terbaik dan selamat untuk diri sendiri(ibu) dan juga bayi terutamanya bayi yang menyusu dengan susu ibu. Ini kerana, apa yang ibu makan, akan mempengaruhi bayi yang menyusu dengan susu ibu.

Pada hari ini, kita dapati kebanyakan bayi mendapat penyakit kuning pada awal kelahiran. Sebenarnya, ia bukan berkait dengan pemakanan ibu semasa berpantang, tetapi ia berkait dengan apa yang ibu makan semasa tempoh kehamilan lagi.






Set Bersalin Shaklee telah terbukti selamat dan HALAL untuk semua ibu yang berpantang dan bayi yang menyusu.Ini kerana pihak Shaklee telah menjalankan R&D bagi setiap produk yang dihasilkan bagi memastikan produk yang digunakan selamat untuk pengguna dan alam sekitar. Produk Shaklee juga adalah syarikat yang mengeluarkan vitamin semulajadi yang telah bertapak lebih 55tahun.

Set Bersalin Shaklee ini mempunyai fungsi yang menyeluruh. Antara fungsinya adalah seperti berikut:

1. Memberi tenaga kepada ibu yang baru lepas bersalin
2. Membersihkan toksin dalam badan
3. Menyembuhkan luka selepas bersalin
4. Memulihkan bahagian keintiman
5. Melindungi rambut dan kuku
6. Mengurangkan stretch mark atau regangan kulit semasa hamil
7. Mencantikkan dan menganjalkan kulit
8. Mengembalikan bentuk tubuh yang ideal
9. Menurunkan berat badan
10.Meningkatkan pengeluaran susu ibu
11.Meningkatkan sistem imuniti ibu dan bayi.
12.Memberikan kesihatan yang berpanjangan kepada ibu dan bayi

Set bersalin Shaklee ini bukan sahaja berfungsi untuk pemulihan dan kurus, tetapi merangkumi keseluruhan keperluan dan kesihatan ibu dan bayi...Sangat bagus dan mesra pengguna bukan?

Pastikan anda membuat pilihan yang tepat dalam memilih set bersalin kerana ia bukan sahaja untuk kesihatan ibu, malah bayi juga...Ia juga bukan untuk kecantikan luaran sahaja, malah kesihatan dalaman yang akan memberi impak yang besar pada masa akan datang.

Sekiranya para ibu ingin mendapatkan set bersalin Shaklee, atau ingin bertanya mengenai set bersalin Shaklee ini, jangan nsegan silu untuk menghubungi saya di 013-2066496 selaku pengedar sah Shaklee yang bertauliah dan mampu memberikan konsultansi yang terbaik untuk anda!=)

Alangkah ruginya jika anda membeli set bersalin Shaklee namun tidak mendapat konsultansi yang betul.Jadi, pastikan anda membuat pilian yang tepat.


Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496




Monday, 2 December 2013

Kebaikan Omega Guard



Omega 3 yang terdapat dalam Omega Guard Shaklee dapat mencegah dan merawat pelbagai masalah kesihatan. Omega 3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat banyak fungsi EPA dan DHA kepada tubuh badan kita:


Fungsi EPA:

1. Mencegah kanser
2. Baik untuk jantung
3. Menghindari tekanan perasaan
4. Mengwal kolestrol berlebihan
5. Mencegah pembekuan darah
6. Mencegah penyakit darah tinggi

Fungsi DHA:

1. Mencegah sakit kulit/ eczema
2. Mengelakkan kanser prostat
3. Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan
4. Mencegah asthma
5. Mengelakkan kanser payudara





Manfaat Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

- Membantu Mengurangkan risiko penyakit jantung

Penyelidikan menunjukkan bahawa asid lemak omega 3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular disamping dapat membantu  mengawal paras trigliserida  dan tekanan darah pada tahap yang normal.

- Minyak Ikan Terbaik di Dunia

Mengandungi satu rangkaian penuh 7 asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA dapat menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting untuk fungsi otak.

-Brain Booster 

Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard mempunyai kuasa penggalak otak dan sangat baik untuk kanak-kanak.

- Mengurangkan Artritis

Omega 3 dipercayai dapat mengurangkan keradangan di saluran darah, sendi dan seluruh tubuh badan



Siapa yang Memerlukan Omega Guard Shaklee?

1. Ibu Hamil


  • Mengurangkan risiko kelahiran pramatang atau tidak cukup bulan.
  • Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil
  • Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan
2. Ibu Menyusu
  • Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi anak dan juga untuk perkembangan otak anak.
  • Membantu menurunkan berat badan ibu menyusu tanpa menjejaskan kualiti susu ibu.
3. Kanak- kanak
  • Meningkatkan perkembangan otak kanak-kanak
  • Meningkatkan sistem  imunisasi atau pertahanan kanak-kanak
  • Membuang kahak bagi kanak-kanak yang batuk dan mempercepatkan penyembuhan bagi kanak-kanak yang mudah dijangkiti nbatuk dan selsema.
4. Warga Emas
  • Mengurangkan keradangan pada sendi
  • Mengurangkan kolestrol dalam darah bagi mereka yang mempunyai kadar kolerstrol yang tinggi.
  • Mengurangkan 30% risiko kematian akibat serangan jantung



Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan terbaik yang disuling molekulnya kepada 3 peringkat dengan cara yang eksklusif di bawah suhu rendah yang di kawal. Proses ini menghasilakn asid lemak omega 3 yang asli dan menghalang pencemaran seperti merkuri, logam berat, kadminum dan sebagainya.

Omega 3 ini sangat penting unruk badan kita.Tidak kira pada kanak-kanak, dewasa atau warga emas. Omega 3 bukan lagi pilihan, tetapi suatu keperluan.

Hubungi saya untuk mendapat harga "istimewa"
PROMOSI NOVEMBER---BUY 6 FREE 1

***Setiap pembelian dari saya, Puan Nurul, pengedar Shaklee kepercayaan anda, anda layak untuk menerima jadual makan, konsultansi secara PERCUMA secara berterusan dan juga layak memasuki GROUP EKSKLUSIF TERTUTUP di FB!


Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496






Saturday, 30 November 2013

SET SAKIT SENDI,LUTUT DAN TULANG

Nak tahu tak ada cara mudah untuk mengatasi sakit sendi, lutut dan tulang...

Sakit lutut dalam bahasa saintifiknya adalah osteoarthiris. Bagi mereka yang mengalami osteoarhitis ni, memang sangat sengsara untuk membengkokkan kaki sehingakan hendak bersolat atau berjalan pun susah.


Penyakit ini berlaku kerana kurangnya synivial fluid atau dalam bahasa senangnya pelincir di antara tulang. Jika tiada pelincir ni, maka jika tulang bergerak, ianya akan berlaku geseran dan akhirnya mengakibatkan kesakitan.


Kebiasaannya, penyakit sendi, sakit tulang dan sakit lutut ni dialami oleh orang tua. Semakin tua seseorang itu, maka kebarangkalian untuk mendapat sakit ini juga besar.Tapi bukan bermakna orang muda tidak berpotensi untuk sakit lutut, tulang dan sendi ni ye..Ia juga bergantung kepada faktor pemakanan atau ginetik.


Bagi mengatasi masalah sakit sendi dan lutut ini, cara paling mudah adalah dengan mengambil set vitamin sendi, tulang dan lutut ini. 

Ia terdiri daripada :

1. Advanced Joint Tablet----Menyokong keselesaan sendi dan memelihara penyambungan tisu

2. Osteomatrix-----Sebagai sumber kalsium semulajadi yang mudah diserap
3. Omega Guard----Mengurangkan keradangan sendi dan bertindak sebagai pelincir

Set ini memang sesuai bagi mereka yang mengalami sakit sendi dan sakit tulang. Ia bukan sahaja untuk orang tau ye, bagi mereka yang pernah mengalami kemalangan atau pembedahan tulang, memang sesuai untuk mengamalkan set ini.






Set ini juga memang sangat berbaloi dan boleh tahan sehingga 4bulan!Alah membeli, menang memakai!


Ramai yang dah berpuas hati dengan vitamin untuk salit sendi dan tulang ni tau...




Jika berminat, jangan segan silu untuk menghubungi saya..

SMS/Whatsapp "SET TULANG" ke 013-2066496


Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496


Friday, 29 November 2013

Vitamin Untuk Sakit Lutut- AJHT

Semakin meningkat umur kita, semakin longgar la sendi-sendi kita.. Fenomena ini seperti sudah biasa berlaku di kalangan  masyarakat kita sehingga kan terpaksa duduk ketika solat. Perkara ini bukan la menjadi salah, malah terdapat rukhsah atau keringanan jika tidak berkemampuan untuk solat berdiri. Tapi jika kita mampu untuk mengcegahnya, mengapa tidak kan?Jadi, lebih baik baik mencegah dari mengubati..

Apa simptom-simptom yang boleh dikesan di peringkat awal?Kebiasannya, sakit lutut dapat di kesan jika berlaku perkara seperti ini:



  • Berlaku bengkak pada sendi..Tiba-tiba membengkak kemudian surut, kemudian membengkak semula.Perkara berulang-ulang.
  • Kesakitan pada lutut ketika berjalan
  • Kesukaran untuk bersolat seperti tidak dapat membengkokkan kaki atau jari ketika sujud.
  • Sendi kaki atau tangan mudah terseliuh



Apa pula punca sakit sendi atau sakit lutut ni? 
Ia mungkin disebabkan oleh:
  1. Penyakit Tulang
  2. Jangkitan tulang
  3. Ketumbuhan
  4. Kesan kemalangan 
  5. Kecacatan anggota
  6. Obesiti
  7. Sakit sendi arthritis
  8. Masalah saraf



Shaklee telah menyediakan vitamin khas untuk sakit sendi dan lutut iaitu Advanced Joint Health Tablet.



Jom tengok pengalaman seorang makcik yang bebas dari sakit lutut dengan mengamalkan AJHT!




Mungkin ada pernah mengalami simptom2 seperti yang dinyatakan diatas?Jika ya, jangan berlengah lagi untuk dapatkan Joint Health Tablet. Dapatkan juga untuk orang tersayang seperti ibu, ayah, ibu saudara , ayah saudara atau sahabat handai..Jangan biarkan  sakit sendi menular di kalangan masyarakat kita.

Jika berminat, boleh terus hubungi saya!=)

Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496

Tuesday, 26 November 2013

Carotomax Shaklee kurangkan Rabun

Carotomax juga adalah produk yang power juga tau..kerana telah membantu ramai orang yang mengalami masalah rabun. Kita lihat sekarang, berapa ramai orang yang memakai cermin mata...Dah jadi macam trend pula kan..tapi ada juga yang rimas memakai cermin mata..rimas katanya...Kalau tak nak pakai cermin mata, apa kata ambil inisiatif dengan pengambilan supplement carotomax ni...

Caratomox adalah campuran unik  alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene dan zeaxanthin yang menghasilkan carotenoid  yang lengkap..Apa tu carotenoid?Caretenoid adalah pigmen yang membentuk warna sayur-sayuran. Ia memberi warna oren kepada carrot, tomato dan sebagainya.



Berikut adalah nutrisi yang terdapat dalam Carotomax yang mampu membantu memulihkan kesihatan mata anda:

Alpha Carotene: Memelihara penglihatan malam.menjadikan mata lebih sihat, menghalang degenerasi penglihatan.

Beta Carotina: Meningkatkan sistem imunisasi, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.

Lycopene : Bersifat anti oksida, meghalang penuaan organ, mengurangkan penyakit kelenjar prostat, membaiki kitaran jantung dan sistem imun.

Astaxanthin : Melindungi kerosakan oksidasi kolestrol LDL.

Lutein : Menyekat katarak, AMD (penyakit makular berkaitan umur), glukoma.

Zeaxanthin :Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek yang merbahaya.

Banyak khasiat daripada carotomax ni..Jom jaga mata..kerana mata adalah anugerah yang tidak ternilai harganya yang perlu dijaga dan di sayang...



Mata yang sihat dan bebas katarak..Putih bersih seperti bayi dilahirkan...


Jika berminat, boleh hubungi saya sebagai wakil sah shaklee dan dapat konsultansi secara PERCUMA!

Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496

Thursday, 21 November 2013

SET BUASIR

Masalah buasir pada golongan dewasa adalah perkara biasa, namun tidak ramai yang sanggup bercerita mengenai masalah permbuangan air besar yang dialami.

Apa itu Buasir?


Buasir atau hemoroid adalah pembengkakan pada salur darah vena yang terletak di bahagian rektum terlalu tinggi, menyebabkan dinding vena meregang atau membojol.


Menurut Perunding Pakar Bedah Laparoskopik dan Kolektum, Pusat Perubatan Prince Court (PCMC), Datuk Yunus Gul Alif Gul,pendarahan dan sembelit dilihat sebagai gejala utama buasir, namun pendarahan yang berlaku daripada dubur tidak semestinya disebabkan buasir, tetapi boleh menjadi petunjuk kepada penyakit yang lebih serius seperti Kanser kolorektal.



Terdapat 4 peringkat buasir yang perlu diberi perhatian:
Peringkat pertama: Buasir mengalami pendarahan, tetapi tidak menonjol keluar.
Peringkat Kedua: Buasir menonjol keluar semasa membuang air besar, tetapi masuk kembali dengan sendiri.
Peringkat Ketiga: Buasir keluar ketika atau selepas buang air besar dan masuk kembali apabila ditekan atau ditolak dari luar.
Peringkat Keempat (Kronik):  Buasir sentiasa berada di luar hingga menyebabkan ketidakselesaan untuk melakukan aktiviti harian.

Antara punca buasir adalah:
  • Sembelit dan meneran berlebihan ketika membuang air besar
  • Pekerjaan yang membabitkan berdiri atau duduk yang lama
  • Obesiti atau proses semasa melahirkan anak.
Langkah Pencegahan Buasir:


  1. Minum 2-3 liter sehari
  2. Makan makanan tinggi serat seperti sayuran dan buah-buahan
  3. Elakkan makan makanan segera
  4. Elakkan makanan berempah dan pedas
  5. Pemberian ubat melembutkan najis
  6. Menggunakan kaedah laser bagi menegcutkan buasir-bagi buasir tahap kronik

Anda juga boleh memilih Set Buasir Shaklee untuk mengatasi masalah sembelit atau merawat penyakit buasir anda! Terdapat 3 vitamin yang dapat membantu penyakit buasir anda iaitu Zinc Complex, Omega Guard dan Ostematrix.





Jom tengok testimonial pengguna:



PM atau SMS/WHATSAPP kupon diskaun "SET BUASIR 03'' ke 013-2066496 untuk mendapatkan harga istimewa..=)




Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496

Wednesday, 20 November 2013

SET ANAK PINTAR SHAKLEE

Ibu bapa mana yang tidak mengharapkan kesihatan, kesejahteraan anak-anak supaya membesar dengan sihat, aktif dan menjadi orang yang berjaya.Sebagai ibu bapa kita semestinya ingin memberikan yang terbaik untuk anak kita.






Kanak-kanak memerlukan supplement bagi memstikan perkembangan fizikal dan mental mereka berada pada tahap yang optimum terutamannya mereka yang mengalami masalah berikut:


  • Kerap demam dan selesema
  • Kurang selera makan
  • Mempunyai penyakit asma
  • Kerap mengalami sembelit
  • Berlebihan berat badan
  • Mengalami masalah ekzema
Bagaimana Set Anak Pintar Shaklee dapat membantu anak anda?






-----------------
MEALSHAKE
-----------------

1. Nutrisi lengkap yang menyediakan 24 jenis vitamin A-Z, mineral dan 'Trace Mineral'. Kekurangan'trace mineral' akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif.
2. Membantu tumbesaran kanak-kanak kerana mengandungi  asid folik, biotin, kalsium dan magnesium yang diperlukan dalam pembinaan tulang.
3. Kaya dengan protien (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam pembentukan kulit, kuku, rambut, organ-organ, darah dan sel-sel imunisasi.
4. Kaya dengan serat yang membantu menyingkirkan lemak dan bahan buangan daripada kalon dan perut.

------------------------
OMEGA GUARD
-----------------------
1. Terdapat bebrapa asid lemak yang perlu diambil oleh kanak-kanak untuk pembentukan minda dan fizikal. Si kecil memerlukan kandungan lemak seperti linoleik asid dan alpha-linolenik asid ayng dikenali sebagai lemak perlu. Asid lemak perlu adalah sejenis lemak yang perlu diambil dari makanan kerana manusia tidak mampu menghasilkannya sendiri. 
2. Terdapat Omega 3 dan DHA yang membantu dalam perkembangan otak kanak-kanak
3. Omega 3 juga sangat penting dan berperanan untuk:
  • Sistem pencernaan--Mengawal sistem pencernaan perut
  • Sistem imun badan-terutamanya dalam tindak balas alergi
  • Suhu badan- Memastikan suhu badan manusia normal
  • Tekanan bendalir- Pada bahagian mata dan telinga
  • Membaik pulih sel- Pembentukan sel-sel baru
PM atau SMS/WHATSAPP untuk dapatkan kupon diskaun!




Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496





Monday, 18 November 2013

SET RESDUNG

Apa dia Resdung/Sinus?
Sinus sebenarnya adalah ronggga-rongga udara yang berada di dalam tulang muka, sekeliling hidung dan bahagian badan lain. Rongga-rongga pada bahagian muka bersambung ke hidung melalui saluran yang sangat kecil.

Kebiasaannya lendir dihasilkan oleh rongga-rongga pada bahagian hidung setiap masa dan disalirkan pada hidung. Jadi, jika aliran dari sinus ini tersumbat, maka lendir akan berkumpul dan seterusnya bakteria akan membiak di rongga sinus. Ini akan menyebabkan nanah yang busuk dan bengkak akan berlaku dalam lapisan hidung.




TANDA-TANDA RESDUNG

1) Rongga Dahi

- Migrain atau sakit kepala
- Kelemumur dan gatal kulit kepala
- Keguguran rambut

2) Rongga Hidung

-Lendir keluar dari tekak dan hidung
-Hidung selalu tersumbat
- Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
-Gejala alahan pada hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya.
-Hidung berbau

3)Ronggga Telinga

-Gatal di bahagian lubang telinga
-Telinga sakit dan bernanah

4)Rongga Pipi

-Masalah jerawat
-Gatal di bahagian muka
- Kemerahan di bawah mata

5)Dada

- Batuk
-Lelah
-Gatal di kerongkong
-Jerawat di tengkuk/dad/belakang

6) Usus besar

-Pembiakan cacing kerawit
-Buasir
-Kuku cekam


PETUA MENCEGAH JERAWAT


1) Elakkan daripada memelihara binatang berbulu di dalam rumah

2) Gunakan penyedut hampagas untuk membersihkan permaidani atau tempat yang berhabuk
3)Banyakkan minum air sekurang-kurangnya 3 liter air
4)Elakkan makan makanan laut

Jika anda mengalami resdung yang agak kronik boleh cuba SET RESDUNG SHAKLEE untuk membersihkan dalaman dan luaran anda! Badan sihat, muka cantik!


SET RESDUNG terdiri daripada

-Alfalfa
-Vitamin C
-B-Complex

Kelebihan Alfalfa

  • Berkebolehan mengurangkan keradangan akibat resdung
  • Tumbuhan yang mengandungi klorofil yang membantu mengurangkan keradangan terutamanya ekzema, resdung,alergi.
Kelebihan B-Complex
  • Membantu dalam pembinaan protien dalam badan
  • Memelihara sistem saraf dan berfungsi debagai anti-stress
  • B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi
Kelebihan Vitamin C
  • Meningkatkan sistem pertahanan badan
  • Meningkatkan penyembuhan tisu
  • Bertindak sebagai anti-histamin tanpa mengalami side  effect dari pengambilan drug anti-histamin.
SET RESDUNG SHAKLEE sedia membantu anta mengatasi masalah resdung..Jom nyah resdung dari hidup!=)



Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496




Sunday, 17 November 2013

Kesuburan Wanita dan GLA Shaklee

Bagaimana vitamin dapat membantu anda untuk cepat hamil?

GLA dapat membantu seorang wanita itu menghasilkan lendir sekviks yang berkualiti untuk kesuburan wanita. Dalam sebulan, seorang wanita akan mengeluarkan cecair atau lendir seperti putih telur yang menunjukkan wanita itu dalam keadaan subur. Namun tidak semua wanita mengalaminya. Maka disinilah fungsi GLA, iaitu membantu menghasilkan cecair yang melambangkan kesuburan seorang wanita dan seteruanya membantu sperma untuk berenang ke tiup folopio untuk bersenyawa dengan ovum.

GLA Complex juga membantu tubuh menghasilkan cecair kesuburan untuk memberi ruang pada sperma untuk hidup selama 5 hari! Pentingkan cecair kesuburan??


Sperma sedang berlumba-lumba untuk mendapatkan ovum

Bagaimana nak menyelesaikan bagi anda yang mengalami period yang tidak teratur..Jika period tidak teratur, jadi agak susah untuk menganggar tarikh subur dan seterusnya bagaimana nak merancang bagi mendapatkan zuriat?




Ok ada 2 cara pengambilan GLA iaitu bagi wanita yang mengalami period yang tidak teratur dan wanita yang mengalami period teratur:

1)PERIOD TIDAK TERATUR
- Ambil sebiji selang 8jam sehari sehingga period menjadi teratur.
Selepas period teratur, ikut cara 2.
Selepas hari ke-14, boleh buat urine pregnancy test (upt). Jika +ve, stop makan GLA,
jika -ve, sambung makan sehingga period berikutnya.

2) PERIOD TERATUR
-Kira kitaran period. Contoh 28hari/2= 14hari. 
-Cara makan: Ambil GLA pada hari pertama period sehingga hari ke14. Makan GLA sebiji selepas lunch dan sebiji selepas dinner.






Jika anda sebarang masalah, persoalan, jangan segan silu untuk menghubungi saya, k...

Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496

Cara Membersihkan Bayi



Membersih dan memandikan bayi adalah tugas yang amat menyeronokkan. Melihat mereka seronok berada di dalam air membuatkan aktiviti mandi adalah aktiviti yang paling menyeronokkan. Namun begitu, aspek keselamatan perlu dititikberatkan.

Antara tip untuk membersihkan Bayi:




  • Sehingga bayi berusia 6 bulan,  sentiasa menggunakan air didih yang disejukkan untuk mencuci mata, telinga, mulut dan mukanya.
  • Hanya membersihkan bahagian yang anda lihat sahaja. Jangan cuba membersihkan lubang atau telinga bayi. Ini hanya akan menolak kekotoran masuk kembali ke dalam hidung atau telinga.
  • Bagi bayi lelaki, jangan menolak kulit khatannya ke belakang untuk membersihkan bahagian dalamnya, kerana ini mungkin akan mencederakan  atau merosakkan kulit tersebut.
  • Bagi bayi perempuan, jangan sesekali memisahkan bibir farajnya untuk membersihkan bahagian dalamnya. Anda mungkin akan mengganggu aliran semulajadi mukus yang membawa keluar bakteria.
  • Bagi bayi perempuan, apabila anda ingin mengelap di bahagia lampin, sentiasa lap dari bahagian hadapan, ke belakang., untuk mengelakkan jangkitan kuman.
  • Akhir sekali, sentiasa membersihkan punggung dengan menggunakan kapas yang dicelup di dalam air suam. Gunakan kapas yang baru untuk setiap pengelapan.
Selamat memandikan bayi anda dengan penuh keterujaan!

Sumber:Pa&Ma

Saturday, 16 November 2013

SET KECANTIKAN

Rasa rendah diri sebab kulit kusam, berjerawat dan berjeragat..Sememangnya kecantikan kulit sangat sinonim dengan wanita.Semua wanita ingin kelihatan cantik..Terutamanya di hadapan suami..

Pengguna hari ini semakin bijak untuk memilih supplement semulajadi untuk mencantikkan kulit. Pilihan ini amat bertepatan kerana kecantikan kulit dapat dibentuk melalui pemakanan yang berkhasiat khususnya protien dan Vitamin E.


Pilihan yang mudah dan tepat adalah dengan mengamalkan Vitamin E dan Energizing Soy Protien (ESP) dari Shaklee yang tebukti membantu pembentukan kulit yang halus dan gebu. Tapi hendaklah diketahui bahawa supplement ini bukan ubat yang dalam tempoh 3hari kita nampak kesan..Sel kulit kita memerlukan masa sekurang-kurangnya 90 hari untuk membentuk sel kulit baru.


Bagi yang tak sabar, nak cantik makan hari ni esok nak kulit mulus gebu, tak layak ambil supplement. Namun saya yakin, pengguna harini amat bijak dan berilmu untuk memilih supplement semulajadi atau bersteroid. Pilihan saya adalah ESP Shaklee dan Vitamin E Shaklee. Semulajadi tanpa bahan pengawet, halal dan telah diuji secara klinikal ianya SELAMAT untuk anda dan keluarga!=)







Jom tengok pengalaman pengguna...





Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496

Wednesday, 13 November 2013

Water Pitcher Shaklee (Penapis Air)

Dah lama cari penapis air tapi masih tak jumpe yang terbaik??Ada pun, harga tercekik tulang tengok!=)
Nak tak nak kena ada penapis air juga...Kalau tak tekak rasa loya nk minum...betul tak..

Tak payah membazir duit beli penapis air yang harga beribu2..atau setiap bulan kena mengangkut air mineral dari pasaraya..Get Clean Shaklee mampu dimiliki di setiap rumah..murah,jimat dan boleh dibawa kemana2..penapis lain boleh di bawa kema-mana ke?


Terdapat 3 item:jug air,  penapis dan bekas penapis.

Jom tengok kehebatan penapis air /water pitcher shaklee:


1)SELAMAT
Air yang ditapis selamat untuk diminum..Get Clean Water Shaklee ini berupaya menyingkirkan kandungan plumbum,menyigkirkan bendasing dan mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang terdapat dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association) kerana Get Clean Water ini berupaya mengurangkan plumbum dan bendasing di dalam air.

2) HANDAL
Get Clean Water mampu menghasilakn 303 liter(80 galen) air daripada setiap turasan yang mana 2kali ganda lebih banyak dari jenama lain!

3) MENJIMATKAN KOS
Berapa ramai orang yang membelanjakan wang bulanan untuk membeli air mineral bagi mendapatkan air yang bersih dan enak..(sy slh seorang..hihi..)..Get Clean Water mampu mampu memberi air yang bersih,selamat,enak dan paling penting menjimatkan...

4)MESRA ALAM
Get Clean Water ini menggunakan sistem penuras jag air dengan blok-karbon sisan semula yang pertama, di mana ia boleh mengurangkan timbunan sisa.  Penuras air ini juga diperbuat dari tempurang kelapa yang tahan lasak dan mesra alam.=)


Jom lihat testimonial pengguna Water Pitcher Shaklee ni...




Gambar air sebelum tapisan yang agak kuning..Air menjadi putih jernih selepas tapisan



Pengguna water pitcher shaklee amat berpuas hati

Inginkan air yang bersih untu keluarga dengan harga berbaloi2??Jangan segan silu untuk hubungi saya!



Salam sihat& cantik,
Pn Nurul
Shaklee Indipendent Distributor (ID No: 910815)
sms/whatsapp-013-2066496